Fætre og kusiner efter Hans Christians og Mathildes børn.
Siden stadig under oprettelse !! Kom gerne med ideer og materiale til denne del af hjemmesiden. Siden oprettet : 6. oktober 2007 sidat revideret : 13. september 2017
Billedgalleri oprettet 2011 - ajourfoert 2017.  Til forsiden
Først en oversigt over de Fætter Kusine Træf, vi har gennemført, siden starten tilbage i 1984 i forsamlingshuset i Strandby.
 

 

Fætter kusine komsammen´er siden starten i 1984.    
Dato Uge i md. Årstal Sted Arrangører NB :
           
07-08 sep. 1-2 2019   Jørgen og Hans Erik 35. år!
           
09-10 sep 2 2017  Tønder, Tønderhus kro Solveig og Holger  
           
12-13 sep. 2 2015 Fredericia, Postgaarden Inge Lise & Hans Erik  
           
14-15 sep. 2 2013 Skærbæk Egon, Jørgen  
           
10-11 sep. 2 2011  Skarrild Hus Bente & Leif  
         
12-13 sep. 2 2009 FANGEL KRO Holger 25. år!
           
08-09 sep. 2 2007 Vissenbjerg storkro hej og inge-lise  
           
10-11 sep. 2 2005 Gl. Grænsekro          bente og egon  
           
06-07 sep. 1 2003 Brobyværk kro           jørgen og holger  
           
15-16 sep. 3 2001 Krybily kro                hej og inge-lise  
           
18-19 sep. 3 1999  Langeland                  bente og egon  
           
20-21 sep. 3 1997 Gl. brydegård            jørgen og holger  
           
23-24 sep. 4 1995 Gl. rye kro                hej og inge-lise  
           
11 sep. 2 1993 Haderslev                  bente og egon  
           
13 sep. 2 1991 Verninge kro              bente v og holger *
           
    198x Planlagt : i Strandby; aflyst.    
17 ell 18 august 1984 Strandby          bente v. og kurt a.  
* : Det blev vedtaget at holde komsammen hvert andet år og i 2. uge i september.
 
 
Lidt "beretninger" fra nogle af vore træf, siden starten  i 1984 - efterhånden som de "dukker op".
Bjarne har været en flittig "leverandør" af tekster til dette afsnit, Tak for indsatsen.

Fætter/kusine træf weekenden 9-10. september 2017 på Hotel Tønderhus, Tønder.

 Lørdag.  Denne udgave af fætter/kusine komsammen var i år arrangeret af Solveig og Holger. Vi var denne gang i Sønderjylland, på Hotel Tønderhus i Tønder.

Vi skulle ankomme mellem 14.00 og 14.30, så alle kunne være klar til kaffe med kage kl. 15.00, og næsten som traditionen kræver, var alle der til tiden. Holger’s Bente og Solveig var modtagelseskomite ved indgangen, i øs regnvejr. Der var inden kaffe udlevering af værelser og nøgler. Og her starter de små pudsigheder, som altid sker på disse møder. Hans Erik havde fået deres nøgler til værelset i receptionen, men umiddelbart efter var nøglerne væk. Nå, efter endnu en tur til receptionen var de pludselig dukket op. Efter kaffen var det blevet tørvejr, og alle var på en gåtur til en meget aktiv å, hvor der var en heftig strøm i vandet. Og et besøg i en skulpturpark. Videre ned mod byen, hvor guiden (Solveig med paraplyen) havde svært ved at holde styr på tropperne. Hun opgav til sidst, da ikke alle ville gå samme vej hjem.  Hjemme igen sad nogle stykker og snakkede en times tid. Så var der hvil til kl. 19.00 hvor der var middag. 5 retters menu, virkelig velsmagende. Og så med hyggemusik til, både klaver og harmonika. Undervejs blev der mellem Leif og Solveig diskuteret forskellen mellem grov ost, og almindelig ost. Det viste sig, at grov ost kan skæres, mens almindelig kan skives. Så blev alle så kloge. Der var kaffe til sidst, og derefter opbrud, dog holdt nogen ud til den anden (forkerte) side af midnat.

Søndag.  Morgenmaden søndag var sat til 08.30, men allerede inden dette tidspunkt sad alle og spiste. Den går ikke i den familie, at spise senere end kl. 8. Der skulle være afgang kl. 10.30, så der var ’fri leg’, d.v.s. af alle kunne gøre, hvad de havde lyst til om formiddagen. Nogen var i vandtårnet, andre gik en tur. Turen gik derefter til Gallehus, hvor guldhornene blev fundet. Videre til Møgeltønder, en tur ind i kirken, meget smuk kirke. Her var Hans Erik igen på banen, idet der var blevet en paraply efterladt i kirken, ejermanden blev efterlyst, så paraplyen igen kunne komme hen til sin rette ejermand. Det var Hans Erik’s. Også Leif fik forlagt sin paraply, men den blev heldigvis også fundet.  Ved kirken tog vi afsked med Hans Erik og Inge, der skulle videre til et andet arrangement. En god slentretur ned ad hovedgaden i Møgeltønder til slottet, stadig i tørvejr, inden der var mad.  En let, men dejlig frokost, frikadeller, groft rugbrød og salat blev sat til livs i et fantastisk hus med masser af antikviteter, og en masse at se på.  Nogle (af pigerne) skulle så se på butikker i hovedgaden, men inden skulle vi lige sige farvel for denne gang til Leif og Bente, der skulle videre. Så fik resten kigget (og handlet) i butikkerne, inden vi samlet gik til kirken og bilerne. Endnu et fortræffeligt og hyggeligt fætter/kusine træf var til ende, så det var tak for denne gang og på gensyn i 2019. Her vil Jørgen og Hans Erik stå for arrangementet.

Hvem var med:, Hans Erik og Inge, Jørgen og Lydia,  Leif og Bente, Holger og Bente, Vagn og Lise, Solveig og Hans, Bente og Bjarne.

 Bjarne

Fætter/kusine træf weekenden 12-13. september 2015, Hotel Postgaarden, Fredericia

Lørdag.

Så var der igen kaldt til fætter/kusine træf, denne gang på Hotel Postgården i Fredericia. Hans Erik og Inge-Lise stod denne gang for arrangementet, og vi var sat stævne kl. 14.00. På hotellet var der masser af tallerkener og fade på væggene og gange, og et mangfoldigt udvalg af tekander. Og værelserne var gamle men hyggelige. Vi fra København (incl. Conny) kom først, og stille og roligt ankom resten. Inge i rullestol efter en fodoperation. Som sædvanligt var alle klar til kaffen før tiden, men det er jo ikke nogen overraskelse i den familie. Kaffe og drømmekage, og en lille orientering om eftermiddagens program. Turen på volden var tilrettelagt sådan, at de gode ben kunne gå en lang tur, mens der var en mindre tur til resten. Vejret var med os, og det blev en dejlig gåtur. På forunderlig vis blev ingen væk, og alle kom tilbage til hotellet i fin stil. Nogle fik en velfortjent øl/vand, andre tog sig et hvil. Alle, eller næsten alle, var klar til middag kl. 18.30. Dog manglede Eigil og Lise, de var smækket ud af deres værelse. Eigil havde forsøgt forskellige kneb, uden det store held, og en låsesmed måtte til sidst skaffe adgangen. Og de måtte da også skifte værelse. Heldigvis nåede de frem til tiden til middagen. Til middagen kom desuden Inge-Lise og Vagn, der kun kunne deltage lidt, p.g.a. at Inge-Lise var opereret tidlige på ugen. Middagen, kalkun med kartofler og en rigtig god sovs, samt is til dessert, samt kaffe, blev nydt, mens snakken gik livligt. Mange skiftede plads, og alle fik talt med alle. Under middagen opstod der en diskussion, om hvilket år Conny og Bent var med. Conny kunne ikke huske hvad år det var. Bente (Holgers), og Hans Erik var meget uenige, men det blev vist til, at det var i Strandby, d.v.s. 31 år siden, Conny og Bent deltog. På grund af selskabets fremskredne alder blev der opbrud ved 23.00 tiden, de mest standhaftige lidt senere.  

 Søndag.

Søndag fra ved 8-tiden var der så morgenmad, og den uundværlige kaffe. Bente (fra København), måtte vække sin søster, der sov trygt. Og der blev formiddagens program præsenteret. Det var dog med en vis tvivl i stemmen hos Hans Erik, da det i dag regnede rigtigt meget, og det var udendørs aktivitet, der var på programmet. Vi skulle på en guidet tur i Den Historiske Miniby. Forskellige prognoser på forskellige mobiler fortalte om forskellige tidspunkter, hvornår regnen ville stoppe. Nå, intet kunne stoppe selskabet, så efter alle havde afregnet, gik turen i kortage til minibyen. Det regnede stadig, men mens vi fik en god orientering om minibyen, og om Fredericia, holdt det op med at regne. Så vi fik en meget fin tur i minibyen af en dygtig og vidende guide. Han sluttede som aftalt præcis kl. 12, og så gik turen tilbage til byen, og restaurant Isabella, hvor en aldeles glimrende buffet ventede. Alle mætte og fyldt op med indtryk sagde vi farvel og tak for denne gang og på gensyn d. 9/10. september 2017.  

Hvem var med: Egon og Inger, Hans Erik og Inge, Jørgen og Lydia, Eigil og Lise, Leif og Bente, Holger og Bente, Vagn og Lise (til middagen), Solveig og Hans, Bente og Bjarne, Conny.

Bjarne

 

Fætter/kusine træf weekenden 14-15. september 2013 på Skærbæk Fritidscenter. 

Lørdag

Næsten som sædvanligt kommer alle i god tid, denne gang til Skærbæk Fritidscenter, mødetid var sat til kl. 15.00. Der er tilmeldt 9 par, og til middagen kommer endnu en fætter. Vi skal denne gang bo i feriehytter, 2 par sammen, og disse blev fordelt i god tid inden der kaldes til kaffe. Både boller, varm kringle og kaffe. Og snakken går livligt. Egon fortæller lidt om dagens og morgendagens program. Vejret er bestemt ikke i sit gode lune, det styrtregner. Men hvad gør det, når man er i godt selskab, og der er en masse at se på. Diverse udstillinger, og småindkøb får tiden til at gå hurtigt. Også en fotoudstilling om de para-olympiske lege blev studeret. Et lille hvil blev det også til.

Til samling i hytte nr. 53, hvor festkomiteen havde sørget for øl, vand og vin. Så afgang til middagen, stadig i kraftig regn. Middagen var helt i top, først tarteletter, budt rundt 2 gange, så flæskesteg med sprød svær, også budt rundt 2 gange, og til sidst pære belle Helene. Dertil valgfrit vin eller øl. Da alle var færdige, var der kød til overs. Som sædvanligt var Leif klar med en frisk bemærkning, da der blev budt 3. gang. Han sagde, at det så skulle da lige være til madpakken. Alle jublede, da en af serveringspigerne kom ind med kødet pakket pænt ind, og afleverede pakken til Leif. Der blev han for en gangs skyld tavs. Efter middagen var klokken efterhånden blevet over 23, og nogle ville til ro, mens de standhaftige fik sig et ekstra glas i hytte 53 (Egon, Inger, Inge & Hans Erik) .

 Søndag.

Søndagen startede igen med styrtregn. Der var morgenmad fra kl. 08.30, temmelig sent efter nogens mening, så de fleste var på deres pladser, da morgenmaden blev sluppet løs. Fin, fin mad, og afgangen blev fremskudt til 09.30, så vi kunne nå dagens program. Og søreme, om ikke det var blevet tørvejr, og det blev det ved med at være resten af turen.

Nå, det med afgangstidspunktet er jo en svær sag, når der er en med, der hedder Leif. Alle var klar til afgang, undtagen Leif og Bente. Ingen kunne finde dem. En opringning sørgede dog for, at de til sidst kom til det aftalte sted. Men da var klokken også lidt før 10.

I karavanekørsel mod Rømø, først til et sted kaldet hvalhuset, hvor stakittet er lavet af hvalskelet. Lidt svært at se, og at komme til, da de havde gravet hele vejen op. Nå, videre til Kommandørgården, og den meget lille stråtækte skole, begge dele en oplevelse. Så ud til stranden, hvor der var en god blæst, og mange vindsurfere. Her havde festkomiteen sørget for forfriskninger. Vi er blevet gode til at køre i karavane, så det korte stykke ind til Lakolk klarede vi i flot stil. Der var butikker, og det glædede især damerne så de kunne komme til at svinge med deres dankort.

Et besøg ved Sct. Clemens Kirke blev der også tid til, inden turen gik til fastlandet og Oldtidscenter Vadehavet, hvor vi skulle spise. Dog måtte vi inden holde i lang tid i en kø, da en traktor absolut skulle laste en masse halmballer. Stedet, hvor vi spiste, var spændende, med udstillinger og en lille butik. Og til maden stedets specielle øl og sodavand.  Igen hyggesnak, inden der blev afregnet. Og så var det farvel og tak for denne gang, og på gensyn 12/13. september 2015. Her har Hans Erik og Inge Lise lovet af stå for arrangementet. En stor tak til festkomiteen, Egon, Inger, Jørgen og Lydia for et godt arrangement.

 Bjarne

 Hvem var med: Egon og Inger, Hans Erik og Inge, Jørgen og Lydia, Per og Åse, Eigil og Lis, Leif og Bente, Holger og Bente, Vagn og Lise, Bente og Bjarne, og til spisningen John og Lisbeth.

 

Fætter/kusine træf weekenden 10-11. september 2011 på Skarrildhus.

De første fætre/kusiner dukkede på ved 13.15 tiden og så kom deltagerne ellers i en lind strøm til kl. 14.00, hvor der var kaffe og kage. De skønneste smør småkager, og cupcakes. Snakken gik som sædvanlig lystigt under kaffen.
Så afsted til den første af turens arrangementer. Til Herning, og Carl Henning Pedersens museum. Flot og spændende. Efter museet en god tur rundt i en have med mange skulpturer, og 4 levende køer. En kort køretur til Nordeuropas største skulptur, ELIA, der er 30 meter høj og spyr ild ud hver 19. dag. Mange forcerede trapperne, og så ned til ’skorstenen’. Efterfølgende var der så arrangeret hygge med vin og sodavand i fint vejr. Inge måtte desværre ’gemme’ sig et stykke fra skulpturen, da hun ikke kunne tåle strålerne.
Vi kørte tilbage til Skarrildhus, så der lige var 3 kvarter til at slappe af, og skifte tøj. Der blev serveret en 3 retters menu, men først efter en meget ung tjener havde brugt en del til på at få delt vin m.m. ud.
Under middagen havde Leif noget i gang med kokken, et billede med 2 hunde, et fotografi, og et maleri, men det gik vist i sig selv igen. Ved kaffen gik snakken igen lystigt, og en bog om Bente og hendes tid i Bladstrup blev studeret. Flere af de kvindelige deltagere var ”lidt sure. Der var bryllup samme sted som vores træf, og de fik ikke fik set bruden. Ved midnatstid var det godnat, så alle kunne være klar til morgenmaden kl. 8.
De fleste var klar til morgenmaden kl. 8, det var fin fin morgenmad, både alm. brød m.m. og også brunch. Rolig ’udcheckning’, og nogle gik en lille tur i den store skov med bl.a. et lille vandfald. Så gik turen i en lang bil karavane til Stauning veteranmuseum. Besøget på dette museum var en stor oplevelse. En rigtig god guide, der selv var pilot og fløj veteranmaskinerne, viste os rundt i ca. 2 timer og kunne mange detaljer om flyene, og deres historie.
På grund af det lange besøg måtte frokosten udsættes en smule. Den lange karavane nåede fint til Tarm og Bechs Hotel. Her var på forhånd bestilt pariserbøf til herrerne, og stjerneskud til damerne. Det var en god ide at forudbestille, så kom maden hurtigt. Rigtig god mad. Nogle skulle lige nyde en kop kaffe, og derefter var det farvel og tak for denne gang. Endnu et rigtigt godt fætter/kusine træf var forbi. Meget flot tilrettelagt af Bente og Leif. De fortjener stor ros og tak for det gode arrangement. Næste træf bliver om 2 år, og det blev vist nok Hans Erik og Jørgen, der skal stå for dette.     

Bjarne 

 Hans Erik, 12. september

 Vel hjemme igen efter en herlig weekend i det midt-vestjydske.
Tusind Tak til kusine Bente og Leif for en usædvanlig vel forberedt, vel tilrettelagt, dejlig og udbytterig fætter-kusine-komsammen. Selv vejret havde I jo styr på, så både udendørs- og indendørsaktiviteter kunne gennemføres problemfrit.
Kultur, samvær og motion ved en eftermiddagstur til CHP & EA´s musæum og Elia i Birk Centerpark, Herning. Elia har åbenbart allieret sig med de elektromagnetiske guder, så der måtte Inge holde afstand for at klare sig. Ellers alle tiders eftermiddag.
Og så en afslutning næste formiddag på Staunings flotte flymusæum med en helt fantastisk og engageret guide til at holde os fangen i flyhistorien i flere timer!! inden vi sluttede af i Tarm med en super frokost.
Nå, men vi snakkede om, at der ligger stof fra vore fætter.kusine-komsammener på Inges og min hjemmeside, så her sender jeg jer et par links, så I kan se hvad der indtil nu er samlet op på den front.

Har hurtigt lige lagt et billedalbum ind fra denne weekend her: http://faetter-kusiner.ihej.dk/#collection/51

Lidt indledende stof om dette træf findes her: http://www.ihej.dk/Faetter-kusiner/Faetter-kusiner-2011/invitation-2011-og-weekenden.htm
og efterhånden som det blir færdigt kommer der måske link til lidt fra de fleste tidligere træf på denne side:

http://www.ihej.dk/Faetter-kusiner/Familietraef-og-faetter-kusine-komsammener.htm
Foreløbig er der lagt ind fra vores weekender i 2007, 2009 og så nu lidt fra 2011, ligesom der er link til en generel oversigt over alle de weekender, vi har afholdt.
Ha en go dag allesammen,  k.h.  Hans Erik

 

 PS: Det blev Jørgen og Egon, der tilrettelægger næste Fætter-Kusine-Komsammen 2. weekend i september om 2 år (14-15. september 2013). Hans Erik lovede at stå stand by/være reserve.

Fætter/kusine træf weekenden 12-13. september 2009

 Bente og Holger var arrangør af dette træf, og vi var sat stævne på Fangel Kro 12. september 2009 kl. ca. 14.30. Alle 8 par møder selvfølgelig til tiden, mange før, så kaffen måtte rykkes frem. Som de dog elsker kaffe, de fætre/kusiner. Til kaffen masser af lækker æblekage og der blev virkelig tager godt fra. Men den var også rigtig god. Da alle havde løsrevet sig, eller var blevet løsrevet, fra kaffebordet, gik turen mod Odense og den gamle Thrige/Titan fabrik, hvor der nu er bazar. Her gik eftermiddagen med indkøb, snak, hygge, mere snak og latter. Bl.a. overfaldt damerne en taskebutik. Der var en meget charmerende og veltalende sælger, og han så ud til at få damerne besnæret til at købe tasker. Og mændene grinede. Efter hjemkomst gik en del i baren, mens andre fik sig et hvil inden spisning. Fin 3 retters menu, men der blev kun budt 1 gang rundt . Atter megen hyggelig snak og Inge læste nogle data op fra familiens stamtavle, der var medbragt til lejligheden. Omkring midnat begyndte folk at gå til ro. Det var imidlertid ikke lige nemt at falde i søvn, idet en del af vores værelser var placeret lige over et orkester, der spillede til et bryllup på kroen på samme tid, og med 99 gæster. Nå, på slaget 2 holdt musikken op og der faldt ro over forsamlingen. Som sædvanlig var de første på pletten næste morgen præcis kl. 8, hvor morgenmaden begyndte. Ja, Leif vandrede allerede hvileløst rundt noget før kl. 8, mens han ventede på at kaffen skulle komme. Fin morgenmad, og så afregne og af sted ved 10-tiden. Da Bente (Vojens) skulle afregne, manglede nøglen til værelset, den havde Leif taget med sig på en gåtur!. Der var han igen, den Leif. En fantastisk flot tur gennem de fynske ’alper’, med flere stop. 1. stop efter fin kortege-kørsel med 8 biler var ved Frøbjerg Bavnehøj. De fleste gik de 218 trin op ad bakken til det højeste punkt. Og det var umagen værd, det var ualmindeligt flot. En udsigt, hvor man i klart vejr vil kunne se begge broer. Der var også et amfiteater og en mindesten for faldne soldater på Fyn. Videre til Brende Mølle/Brænde ådal, et smukt sted med fisketrapper. Sidste stop var ved nogle bronzehøje. Tiden var ved at løbe fra Bentes Holger (mente Bente) og hun måtte hente selskabet, så vi kunne være på Gelsted Kro kl. 13.00. Som Holger sagde, vi nåede det da næsten, den er kun 13.02. Fremragende æggekage, 3 pander med det hele. Alle gjorde en indsats for at få spist op, og der gik ikke ret meget retur. Endnu et meget hyggelig fætter/kusine træf var forbi og næste møde om 2 år skal Bente og Leif stå for. Stor tak til Bente og Holger for et godt og velforberedt arrangement.

 Vi ses om 2 år og glæder os allerede.         

 

Fætter/kusinetræf 2007- på Vissenbjerg Storkro 8-9 september 2007 

Vi mødtes, som traditionen byder sig, til kaffe og brød kl. 14.00 om lørdagen. Denne gang 10 par. Som altid hyggeligt at ses igen. En del fik værelser nede af en meget laaaang gang. Hans Erik var tur-leder denne gang, og han orienterede om programmet for sammentræffet. Efter kaffe gik vi så på terrænøvelse mod Staudehaven lige på den anden side af vejen. Men vi skulle absolut kravle på skrænter, selvom der var gode stier på begge sider af skrænten. Nå, alle nåede uskadte til målet. Nogle fra selskabet fandt en snog, det vakte opsigt, men Holgers Bente tog bare ’slangen’ og lagde den ind i græsset, så kunne den klare sig selv. Det var meget flot at se både de mange blomster og den japanske have. I denne have var der også et bassin med store og små fisk. Vel tilbage var der stemning fra mange til at tage op til ’Udsigten’, et højt punkt med en fremragende udsigt. Bl.a. kunne man se vandet langt væk og bagerst Jylland. Nogle påstod, at de kunne se fiskene springe i vandet, måske lidt overdrevet. Herefter hvile for de fleste, og middag kl. 19.00. Ifølge Leif et meget vigtigt tidspunkt. Så var der jo mad. Fin 3 retters middag med vin efter eget ønske. Is ad libitum til dessert, det blev benyttet mange gange. Undervejs i middagen blev der talt om natmad, der kunne dog kun skaffes frikadeller og kartoffelsalat. Det var da også ok. Som sædvanlig hyggesnak senere til kaffen og øl/vand. En del diskussion om antallet og årene for de tidligere træf, der blev vist ikke helt enighed om dette, men Egon ville vist nok forsøge at få opklaret hvor mange møder der havde været, og hvornår. Og endnu bedre hvor de forskellige møder blev holdt.  

Morgenkaffe efter 0800, men før 0830. De fætre og kusiner kan ikke undvære deres morgenkaffe. Tjeneren fra aftenen før efterlyste sedlerne over forbrug, da de skulle være afleveret aftenen før. Hvem kunne vide det. Nå, det blev også klaret. Dagens program, eller noget af den, blev præsenteret af Hans Erik, så afregning, og så afsted mod Dallum i en kortege på 8 biler. Vejret var med os, så det blev til en flot gåtur i parken, og nede ved søen. Videre til Glavendrup parken, med Glavendrup stenen. Også et spændende sted. En kort køretur til Bladstrup, hvor vi havde fået lov til at se smedien, og området omkring huset, hvor Carl og Bodil havde boet, og som jo er Bentes barndomshjem. Det var et kært gensyn, også fordi der knytter sig mange minder og erindringer hos de fleste fætre og kusiner. Der blev bortført meget frugt fra haven, dog havde ejeren givet lov til dette. Sidste stop på turen var et galleri i Skovby, hvor vi fik en let frokost (smørrebrød), inden de mange forskellige slags kunst skulle nydes. Efter ca. 1 time var der så opbrud, tak for denne gang, efter en både hyggelig og udbytterig samling. Som altid masser af snak og grin. Næste gang er der ’sølvbryllup’, d.v.s. at det er 25 år siden, det første fætter/kusine træf blev afholdt i Strandby. Bente og Holger påtog sig opgaven. Og mon ikke alle allerede glæder sig.       

Bjarne

fra 2001.
Kære alle
Vi vil bare lige sige tusind tak for sidst. Det var en dejlig weekend, og
vi nød hvert minut.
Arrangementet var fint, og maden i top.
Vi er spændte på at se de mange billeder.
Vi glæder os allerede til om 2 år.
Mange hilsener fra

Bjarne og Bente.
Fra 2001
Godaften Inge og Hans Eril
  Tak for en formidabel billedårsfortælling,det ser ud til at være en god ting med en sådan digital billedflytter.
  Udover ønsket om et godt nyt år for jer alle,blot dette at fra d.d. er e-mail adr.
hertil nu  bogl@privat.tele.dk

hilsen og hyg.  Bente og Leif

Fætter/kusine – Langeland Fåborg 1999

                                                                                                                                                                                                                                             3/10-1999

Lørdag 18/9.

Vi landede i Tranekær præcis kl. 14.00, som vi skulle. Der var kommet flere andre, og vi fik sagt pænt go' da. Bente, altså hende fra Vojens, delte værelser ud, vi fik et udmærket et nærmest ved udgangen. Der kom i alt 17, og 2 par, der ikke havde været med før. Efter udpakning tog vi en tur til Tranekær Kirke, hvor nogle af anerne er blevet døbt. Videre til et traktørsted, hvor vi fik kaffe, boller og lagkage. Det var en gammel hestestald, fuld af charme, og mange af navnene stor stadig over båsene. Der var bI.a. 2 stk. Holger. Der blev, mens vi nød kaffen, sat op til en stor fest der skulle foregå om aftenen, og en begyndte at spille og synge til square dance. Meget hyggeligt. Nå, ingen tøven, vi skulle på en gåtur i en park op til Tranekær Slot. Det var dog en for lang tur for Bente, altså hende fra København, og vi vendte om hurtigt, dog fik vi en lille fornemmelse af, hvad der var i parken. Hjem til et hvil, dog først efter et besøg hos et lille værksted, hvor de solgte smykker og meget andet. Der blev købt er flot armbånd. Aftensmaden var fin, dog var det nye ejerpar på kroen ikke helt med på alle de ting, der skal være i orden til et selskab. Men aftenen var vellykket, der blev snakket meget, nogle havde billeder med. Ved midnatstid var det go'nat tid. Leif fra Vojens kom med den ret bombastiske udtalelse, at han bedre kan lide regnorme end børn.

 

Søndag 19/9.

Vi skulle have morgenmad kl. 08.30, men da vi kom ned rimeligt præcist, var de der alle sammen. Der er ingen som fynboer, der længes efter morgenkaffe. Bagefter afregning, også med en del kaos, men vi kom derfra, og skulle ned til Bagenkop og gå en tur ved vandet. Det blæste, men det var i øvrigt en rigtig god ide at skulle motionere inden frokost. Bente (hende fra København) og kusine Lise, gik med en lille del af turen, og vendte så tilbage til parkeringspladsen og sad der og snakkede til resten kom tilbage.

Der var for øvrigt masser af brombær på turen, der blev prøvespist ivrigt. Efter gåturen en lille afstikker Humble kirke, men der var lukket og vi kørte bare videre. På Lindelse kro var der frokost, en meget fin en, og alle var mætte og glade, da vi ved 14.00 tiden takkede af for denne gang, og kørte hver til sit.

 

Bjarne

 
 

 

 

Hans Erik

 

 

 

 

 

 http://www.ihej.dk/Faetter-kusiner/Faetter-kusiner-2007/invitation-juni-2007.htm